Jak na čokoládový dort / muffin

Tmavý čokoládový dort
Velikost: ⌀ 20 cm forma
Čas přípravy: 5 minut
Doba pečení: 45 minut
Postup:
1) do mísy nasypeme 1 balení suché směsi na čokoladový dort Ovegano Cake Mix (500 g)
2) přidáme 120 ml oleje (třeba řepku)
3) přidáme 300 ml vody (či jakékoliv rostlinného nápoje)
4) předehřejeme troubu na 180 ℃, smícháme všechny suroviny (viz výše) v těsto a nalijeme do vysypané (či pečícím papírem vyložené) 20cm formy; pečeme na 180 ℃ po dobu 45 minut či do doby než prostředek dortu přestane lepit (zkoušíme párátkem či špejlí)
5) před krájením či zdobením nechte korpus vždy zcela vychladnout.
Čokoládové muffiny
Porcí: 12 velkých, 16 středních či 26 menších
Čas přípravy: 5 minut
Doba pečení: 25 minut
Postup:
1) do mísy nasypeme 1 balení suché směsi na čokoládový dort Ovegano Cake Mix (500 g)
2) přidáme 120 ml oleje (třeba řepku)
3) přidáme 300 ml vody (či jakékoliv rostlinného nápoje)
4) přidáme čokoládové chipsy dle chuti
5) předehřejeme troubu na 180 ℃, smícháme všechny suroviny (viz výše) v těsto a lžící (lžickou) vlíváme těsto do vyložených formiček na muffiny; pečeme na 180 ℃ po dobu 20-25 minut či do doby než prostředek dortu přestane lepit (zkoušíme párátkem či špejlí); u mini muffinů nepečte déle než 10-12 minut.
6) před servírováním či zdobením nechte muffiny vždy zcela vychladnout.
V případě, že budete muffiny zdobit na cupcaky, neplntě formičku víc jak do 2/3, aby jste dosáhli rovnoměrně plochého vršku pro zdobení krémem.