Recepty

Veganské recepty, seitan, cizrna i sladké veganské dezerty.

Seitanové řízečky na štědrovečerní tabuli

Seitanové řízečky na štědrovečerní tabuli

Štědrý večer je za rohem a s ním i klasické dilema, co budeme servírovat na slavnostní večeři. Zatímco hrachová polévka (či hráškový krém) je sázka na jistotu, s druhým chodem bývá občas potíž. U nás doma je to jasné a s každoroční pravidelností se podávají seitanové řízečky s bramborovým salátem. A protože se nám množí dotazy na úpravu našeho seitanu natural ve formě řízečků (aka wings), rozhodli jsme se s vámi podělit o náš osvědčený recept.


Jak na čokoládový dort / muffin

Ať už vás jen honí mlsná, hledáte sofistikovaný korpus pro váš další výtvor či chcete udělat radost vašim blízkým, s naší suchou směsí na čokoládový dort Ovegano Cake Mix je příprava těsta je otázkou 5 minut. Už žádné zdlouhavé navažování, uklízení rozsypané mouky a rozprášeného kakaa, usnadnili jsme vám práci, aby jste měli o to více času na zdobení! A v případě, že zkusíte náš recept na Mug Cake, můžete už mlsat dříve, než uklidíte mísu :).


Tofu misozuke, cvičení v trpělivosti

Před nedávnem nám kamarád Petr dovezl na ochutnání autentické čínské fermentované domácí “stinky tofu“, které by se dalo jednoduše popsat jako rostlinná gorgonzola. Neskutečně krémovitá textura, slanost a exploze umami okamžitě nakopla představivost a nastartovala naši cestu experimentování s fermentací tofu… Ač to pro nás začalo Čínou, skončili jsme nakonec u japonských technik na výrobu “pickles” (tsukemono, pro zájemce je Internet plný receptů na shiozuke, shoyuzuke a další varianty dle užitého fermentačního činidla).